simple html web page creator

Wat zeggen de promotoren u in april 2016?

 • Beste klaverjas vrienden !


  Het einde van het klaverjas seizoen komt nu snel naderbij !! Maar eerst komt nog ons paastoernooi op 1ste paasdag 27 maart. En dan natuurlijk ons uitje naar Mojacar nog op 8 april , waar we vier middagen onze kaart-kunde kunnen laten zien !!?? Dus nog genoeg om naar uit te zien .


  De klaverjas avond van 22 maart leek een beetje op sterrenslag ! Tony had voor ieder-een een zelfgemaakte STER  meegenomen .


  Theo Robbers schitterde met een score van 6024 punten !!! Waarmee hij Dirk die tot nu toe de hoogste dagscore met 5873 punten had van troon gooide !!  it alles onder het genot van een kaasje en worstje van Cor en Sonja. 


  Wanneer we dinsdag 12 april voldaan maar vermoeid terugkeren uit Mojacar ? Is er op verzoek die avond geen klaverjassen op de club !


  Hierbij nog de uitslagen van de afgelopen weken .

  01-03-2016

  1 Jan Buis. 5465

  2 Bep van Leur. 5400

  3 Dirk Offenberg. 5378

  4 Aad Driessen. 5349

  5 Truus van Vrouwerf. 5269


  08-03-2016

  1 Bep van Leur. 5826

  2 Carla Timmerman. 5695

  3 Willy Offenberg. 5676

  4 Robert Vroegop. 5579

  5 Theo Robbers. 5372


  15-03-2016

  1 Theo Robbers. 5825

  2 Cor Blom. 5245

  3 Yvonne de Groot. 5171

  4 Bernard Sternfeld. 5065

  5 Riekie Robbers 4982


  22-03-2016

  1 Theo Robbers. 6024

  2 Willy Offenberg. 5771

  3 Liliane Minnebo. 5582

  4 Ike Sternfeld. 5274

  5 Jannie Asselman. 5271

  Dirk Offenberg
  Promotor Klaverjassen
 • Darten!


  Door perikelen binnen de club was het voor de darters onmogelijk geworden om te kunnen darten maar na een stop van 4 weken is het darten weer begonnen. Zoals u waar-schijnlijk al gezien heeft, hangt er sinds de afgelopen zaterdag een dartbord aan de muur op de plek waar eerst een mooi schilderij van de schilderclub hing. In overleg met de promotor van de schilderclub Els Gisolf hebben Cees, Andries en ikzelf het dartbord en de verlichting opgehangen.

  Els bedankt voor je medewerking.


  Eerst waren we aan het darten op de maan-dagavond maar omdat dit vanwege de tijd problemen gaf met de Yoga, de tijd overlapte elkaar, hebben we in overleg met het bestuur besloten om te verhuizen naar de woensdag-avond. 


  Jammer genoeg hebben er enkel leden die op de maandagavond kwamen zich afgemeld. Deze hadden al een bezette woensdagavond. We kunnen nog wel wat leden gebruiken die eens een pijltje willen gooien. Heeft u er zin in? Op het prikbord hangt een aanmeldformulier. Zet uw naam en emailadres op de lijst en kom gewoon op woensdagavond een partijtje darten. 


  Een veel gehoorde opmerking: “ ik kan hele-maal niet darten of ik heb het nog nooit ge-daan“, ik kan u verzekeren dat u dan beslist niet de enige bent. Het gaat als eerste om het plezier die je met z´n allen maakt, natuurlijk ook om het winnen, maar dat komt op de tweede plaats.


  Heeft u nog niet direct het gevoel om mee te willen doen, kom dan gewoon eens kijken en geniet mee van de gezelligheid. Deuren gaan open om 19:30 zodat u eerst nog even onder het genot van een kopje koffie of ander drankje kunt warm draaien.

  Om 20:00 gaan we van start.


  We zien u graag komen. 

  Robert Vroegop en Andries de Groot
  Promotoren darten
 • Hobbyclub

   

  Het gaat goed met de hobbyclub. We

  zijn al met 10 personen die wekelijks

  op de maandagmorgen van 10.00 tot

  13.00 uur bij elkaar komen.

  Op dit ogenblik zijn we bezig met het

  beschilderen van houten doosjes met

  een stippeltechniek. Dat lijkt erg eenvoudig, maar in de praktijk valt het toch tegen. Kom het maar eens ervaren.

  Je hebt wel snel resultaat en de kosten om het te maken zijn nihil.  Een houten doosje, wat verf en je kunt beginnen. Je kunt komen om te haken en/of breien. Je kunt er schilde-ren en tekenen. 


  De eerste eierwarmertjes (met eieren), gemaakt door een ijverig lid van de club, zijn al naar het opvanghuis voor kinderen in Calpe gegaan. Je mag iets maken voor jezelf, voor het tehuis, misschien voor een te organiseren kerstmarkt? Wie weet! Dat hangt van de productie en het enthousiasme af!

  We willen in ieder geval met de hobbyclub dingen gaan maken om straks met de Kerst het lokaal te kunnen versieren . Wij gaan kerstboompjes maken en daarvoor hebben we veel WC rolletjes nodig, we gaan sterren maken o.l.v. van Tony in december.


  Op de agenda staat het maken van een klein tasje, daarvoor hebben we heel veel clipjes van de blikjes nodig. Er wordt echt aan

  gedacht, want iedere week zitten er nieuwe clipjes in het bakje. Geweldig vinden we dat. We hebben er veel nodig om iedereen mee te laten doen. Kurken sparen we ook. Nieuw is dat we U vragen om de hulsjes van de

  waxinelichtjes te sparen voor ons. Wij maken ze zelf schoon als het kaarsje is opgebrand. We gaan daar straks kandelaars van maken. 


  We kregen knopen aangereikt van een dame uit België die haar winkel aan het opruimen is en die gebruiken we om oogjes en neusjes te maken voor de dieren en popjes die we ma-ken. Weet U dat we van boekjes egeltjes maken? Van stenen, een domino spel? Die zoeken we weer op de stranden. we schil-deren op mooie stenen voor een press papier bv? Het is echt waar,!

  Er komen iedere week ideeën binnen waar we straks workshops voor organiseren.

  lees verder hier onder
  Els Gisolf
 • Wat is nu precies de bedoeling van deze

  hobbyclub…..

  De ontmoeting van clubleden, die graag met de Hobbyclub promoter Els Gisolf handen werken, staat centraal.

  > We willen maandelijkse een workshop organiseren waar iedereen aan mee kan doen, ook eenmalig. Dit wordt dan steeds in de Info aangekondigd en op het medede-lingenbord geplaatst.

  > We willen samen zinvolle voorwerpen maken voor de club of voor de kindertehuizen in Calpe en Altea

  > We kijken naar elkaars vaardigheden en we willen nieuwe dingen van elkaar leren

  > We verzamelen ideeën die ingepland kunnen worden gedurende het jaar!

  To houdt hiervoor een agenda bij

  > We verzamelen materialen om die te kunnen gebruiken en/of hergebruiken,

  bv wol, katoen, haaknaalden, breipennen, verf, kwasten en hobby materialen die U over hebt.

  > Straks kunnen we misschien eigenge-maakte voorwerpen verkopen op de club om nieuwe materialen te kunnen aankopen zoals speciaal papier om kaarten te kunnen maken.

                                               lees verder -->

  Els Gisolf
  Promotor hobbyclub
 • > We zoeken ook naar mensen die bereid zijn tijd, kennis en vaardigheid eenmalig te willen geven om een workshops te verzorgen.

  Tijdens de hobbyochtenden mag iedereen binnen lopen om eens te kijken, men mag een plan voorleggen en uitleggen en het product tonen. Vervolgens wordt er overlegd in welke maand deze workshop gehouden zou kunnen worden.

  Contactpersonen voor de hobby afdeling zijn To den Brave en Simone Verhofstadt
  (zie ledenlijst)

  De hobbyclub is erg gezellig! We mogen er best babbelen met elkaar, maar er wordt
  wel gewerkt. Er wordt ook geschilderd,
  dus we houden rekening met elkaar en we tonen belangstelling voor elkaars werk en
  natuurlijk is er een pauze waar we samen koffie drinken. Komt U ook straks?
  p/o Irene van Zwieten
  Els Gisolf
  Promotor hobbyclub
 • Spaanse Lessen


  'T Valt niet altijd mee voor de A 1 klas om zo vroeg al naar de les te moeten komen. We beginnen al om 9.00 uur en de lessen duren 2 uur per klas. Om 11.00 uur komt de A 2 klas. Op het laatst van de cursus zijn we nog altijd met heel veel enthousi-aste leden die vanaf oktober 2015 trouw naar de lessen kwamen om de Spaanse taal te leren.


  Niet iedereen is in de gelegenheid om de hele cursus af te maken. Sommigen zijn hier slechts een paar maanden. Sommigen volgen beide klassen en blijven dan 4 uren zonder enig probleem zitten. We hebben het druk aan de Costa Blanca. We reizen wat af, we maken veel afspraakjes, er zijn reisjes, uitjes, etentjes, bezoekjes, activiteiten en verplichtingen. Toch maken velen steeds weer tijd vrij om de lessen te bezoeken. Gedurende zo’n jaar leer je elkaar beter en beter kennen.  Irene van Zwieten
  Promotor Spaanse lessen
 • Er komen vriendschappen uit voort en we kijken naar elkaar om, als dat nodig is.

  Het gaat hier niet alleen om de resultaten, maar ook om het plezier van de ontmoe-tingen. De speelse manier van leren via filmpjes slaat aan. We zingen en we maken plezier tijdens de lessen. Het kan en mag allemaal. Spelenderwijs leren we onge-merkt. Geen toetsen, geen controles, geen spreekbeurten. Natuurlijk moet er wel huiswerk gemaakt worden om verder te komen, maar die keus is aan iedere leerling zelf. Geen gelegenheid gehad om veel te doen? Dan blijf je gezellig nog een poosje in dezelfde klas, maximaal 3 jaar.


  Wel veel gestudeerd? Dan stroom je door naar een volgende klas, maar ……………niet zó maar. Het niveau moet wel voldoende zijn en daar staat dan toch een toets tussen. Een beetje spannend dus wel aan het eind van een seizoen. Een seizoen dat duurde van oktober tot en met mei. Daarna is het zomer. Misschien gaat het boek tijdens de zomer nog een keertje open, maar de ervaring heeft geleerd dat dit niet veelvuldig zal zijn.


  We hebben 4 klassen en we gebruiken één leerboek als leidraad voor alle klassen. Dat is: Nivel Elemental, nuevo español 2000, het antwoordenboek Solucionario en tevens is het oefenboek cuaderno de ejercicios aan te raden. Zo kun je je zelf toetsen van tijd tot tijd.


  Klas A 1 werkt t/m hoofdstuk 5, A 2 gaat tot 10, B 1 tot 15 en B 2 maakt het boek uit. In de B klassen is er ook gelegenheid voor een half uur conversatie met een

  Spaanse lerares. Kom naar de happy Friday’s, iedere 2e en 4e vrijdag van de maand van 16.30 tot 19.00 uur om klasgenoten en clubgenoten te ontmoe-ten. Het leven aan de Costa Blanca

  is mooi. Maak het nog mooier door de taal te leren. De nieuwe cursus start in oktober.

  We accepteren slechts 40 leerlingen in de 1e klas. Mis het niet en zorg dat je er bij komt. Hasta luego?

  Irene van Zwieten
  lees verder ---->
 • Spaans voor Gevorderde


  Geïnspireerd door de ingezonden tekst van promotor Irene besloot ook ik iets te schrijven over de B1 en de B2 cursus.

  Beide cursussen gaan in oktober van start en lopen door tot april. In mei worden - afhankelijk van de opkomst - nog een paar herhalingsoefeningen gegeven. Irene schreef reeds uitvoerig over het lesmate-riaal (ik verwijs naar haar tekst).

  De B1 heeft les op vrijdag van 09.00 tot 11.00 uur. De B2 heeft ook op vrijdag

  les van 11.00 tot 13.00 uur.

  De B1 heeft een goede basis gekregen bij de A2 groep waar het fundament is

  gelegd voor het gevorderden niveau.

  Toch vindt menigeen de overstap niet eenvoudig en merkt men al snel dat Spaans voor gevorderden andere koek is.


  Het uitgangspunt blijft dat studeren

  leuk moet zijn en uitdagend maar van gevorderden wordt nu eenmaal wel ver-wacht dat er ook gewerkt wordt. Het idee van Irene om een "toelatingstest" te doen is uitstekend. Iedereen kan de test doen en zo constateren of het hogere niveau al haalbaar is. Afhaken tijdens de rit is voor niemand leuk en frustrerend voor de deelnemer.


  Nadat bewust is gekozen voor de B1 bestaat de les uit de volgende onderdelen:

  Grammatica uit het leerboek; de hoofd-stukken moeten zelf worden bestudeerd.

  Tijdens de les wordt geoefend met de leerstof en worden vragen behandeld.

  (Eenvoudige) groepsconversatie met een Spaanse (native speaker) gedurende

  30 minuten. Luisteren naar en behandelen van een lied in het Spaans. Lezen van teksten in het Spaans over de cultuur en achtergrond van Spanje. 


  Gelet wordt hierbij op uitspraak en begrip.

  De B2 groep bestaat uit diegenen die het Spaans al behoorlijk onder de knie

  hebben. Voor deelname aan deze groep moet ook een test worden gemaakt.

  Eric Polak
  lees verder --->
 • De groep is relatief klein en de leerstof is echt op niveau. De indeling van de les lijkt op die van de B1 maar de inhoud van de lessen is pittiger:

  Grammatica uit het leerboek; de hoofd-stukken moeten zelf worden bestudeerd.

  Tijdens de les wordt geoefend met de leerstof en worden vragen behandeld.

  Groepsconversatie met een Spaanse (native speaker) gedurende 30 minuten.

  Als gevolg van de kleine omvang van de groep ontstaat hier al meer een

  (levendige) discussie in het Spaans

  Luisteren naar en behandelen van een lied in het Spaans.


  Lezen van teksten in het Spaans over actuele onderwerpen. Artikelen uit de

  krant El País (bijvoorbeeld over de rechtszaak tegen Cristina de Bourbon)

  zijn hier voorbeelden van. Gelet wordt ook op uitspraak en begrip.


  Er wordt in beide groepen met plezier en enthousiasme gestudeerd. Iedereen

  kan aanbevelingen doen ter verbetering of onderwerpen inbrengen die

  men interessant vindt. Zo houden we voortdurend de lessen actueel met

  focus op die aandachtsgebieden die men leuk vindt.

  Zoals Irene al schreef: meld je snel aan voor het nieuwe jaar.

  Ik vind het leuk samen met jullie deze mooie taal te leren beheersen. 

  Eric Polak
  Spaans voor gevorderde

Adresgegevens:
Edificio Mare Nostrum 1
Calle Xaloc 14,
03710 Calpe, Spanje.

Postbus:
Apartado de Correos 379
03710 Calpe, Alicante
Spanje


Link: Gemeente Calpe
Belangrijke telefoonnummers:

Bankrekening: Banca March

IBAN: ES27 0061 0313 6700 0742 0115

BICode: BMARES2M t.n.v. Asociación Neerlandófona Club Peñon de Ifach Calpe.


Telefoon: clubhuis: 965 833 983

NIF: G53067633klik hier

Secretaris

Friso van Zwieten
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Bestuur
telefoon: 965 837 509.

Gastvrouw

Yoke Bleys
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Info
telefoon 642 582 698

Promotor

Hans Wessels
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Promotor
telefoon: 618 883 997

Redactie

Michel Dehouck
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Redactie
telefoon: 965 834 613

Website

Robert Vroegop
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Website
telefoon: 622 798 166