free drag and drop web page building software download

Ingezonden stukken januari 2016

 • Jubileumfeest

  In het decembernummer van de INFO

  hebben we reeds vermeld dat volgend jaar maart 2016 onze club haar 30 jarig jubileum zal vieren. Dit evenement vindt plaats op Zaterdag 12 Maart in het AR Diamante Beach Hotel te Calpe.


  Inmiddels hebben zich al vele leden ingeschreven op de  inteken-lijsten op het publicatiebord. Mocht u dit nog niet hebben gedaan doe het dan alsnog want dit festijn wilt U natuurlijk niet missen. Inschrijven tot uiterlijk 01 februari 2016.


  Ook dient u voor deze datum uw toegangsprijs van € 10 voor leden en € 35 per introducé te hebben voldaan bij onze penningmeester Jos Mentink, of te hebben overgemaakt naar :

  Banca March - IBAN nummer ES27 0061 0313 6700 0742 0115 BICode BMARES2M

  t.n.v.: Asociación Neerlandófona Club Peñón de Ifach Calpe met de vermelding: “Jubileumfeest”.


  Voor diegenen die na afloop van het feest wensen te overnachten in het AR DIAMANTE BEACH HOTEL geldt een speciaal arrangement. Voor een luxe 2 persoonskamer betaalt u €43,25 per persoon inclusief ontbijt; de toeslag voor een alleenstaande bedraagt €31,36. Reserveringen rechtstreeks bij het Hotel s.v.p. Vermeld ook even dat u aan het jubileum-feest deelneemt van de Nederlandstalige club Calpe.


  Voor aanvang van het feest ontvangt elke deelnemer een badge die op de avond van het feest zichtbaar op de kleding dient te worden aangebracht. Deze badge fungeert als bewijs van betaling/toegang.


  Degene(n) die slecht ter been zijn kunnen die avond in het hotel gebruik maken van de lift om naar de eetzaal/feestzaal te komen. 

  In het restaurant gedeelte zijn tafels gedekt voor 8 personen. U wordt vriendelijk verzocht om niet “extra aan te schuiven”.

  De liefhebbers van dansen zullen tijdens dit diner/dansant tevens aan hun trekken komen.


  Het diner bestaat uit een internationaal buffet van grote klasse. Keus genoeg. Jawel, zelf uitzoeken en halen dus.


  Meer gedetailleerde informatie zult in het februari nummer van de INFO aantreffen.

  Tenslotte wenst de commissie u een sprankelend en gezond 2016 toe. 

                                                                                                             Top

  Jubileum feestcommissie
  Mario van der Burgt
 • Wij gaan naar Mojacar!

  Geachte leden van de club,

  Bij deze wensen wij alle leden een gelukkig en voorspoedig 2016 toe, dit namens de organisatie van de klaverjasdrive te Mojacar.

  Als hoofd van deze organisatie zal ik mij even voorstellen. Ik ben Henk Beije, een nieuw lid, en al meer dan twee jaar woonachtig in Calpe. We wonen al meer dan twintig jaar in Spanje, en van geboorte kom ik uit het dorpje Poeldijk, in het Westland, en uiteraard is er in mijn werkzaam leven altijd een band geweest met de glastuinderijen.

  Maar na 21 jaar lid te zijn geweest van de Nederlandse club "Los Holandeses" te Alfaz del Pí, waar we zo'n 18 jaar de klaverjas geleid hebben, is daar per 13 November een eind aangekomen.

  Zo, U weet wat, en nu verder met onze reis naar Mojacar. We vertrekken op vrijdag 8 April en verblijven daar tot 12 April, en de prijs voor een twee persoons kamer is 272 euro, en voor een één persoon kamer 206 euro, inclusief ontbijt, middag en avond eten, en niet te vergeten, gratis drank bij het middag en avond eten.

  In ons maandblad INFO van Maart komt het gehele programma van Mojacar te staan, en wat U mee moet nemen om aan de activiteiten mee te doen. De kosten om mee te klaverjassen is 1.5 euro, en om op maandag mee te doen met het Jeu de boulen, 1 euro, en voor het pakjes spel op zondag middag, neemt iedereen 3 cadeautjes mee van ongeveer 3 euro per stuk. Ook gaan er klaverjassers mee van de club "Los Holandeses" en dat kan alleen de feest vreugde maar verhogen. Als U mee wilt gaan naar dat mooie Moorse dorpje op de berg, dan moet U zich opgeven op de kaart avonden in Februari, of via E-mail fambeije@gmail.com in deze maand Februari.

  Wij als organisatie zijn er klaar voor, en we hopen op veel klaver-jassers uit Calpe.
                                                                                                                 Top

  Henk Beije
  Organisator Klaverjasdrive
 • Nieuwe reispromotor 

  Mag ik me even aan jullie voorstellen

  Ik ben Martin Florusse en heb me aangemeld bij het bestuur als zijnde de nieuwe reis-promotor. Het bestuur wilde wat jongere mensen actief hebben dus met mijn bijna 60 jaren denk ik dat ik daar aan voldoe. Het bestuur heeft inmiddels mijn aanstelling aanvaard. Ik ben me er van bewust dat ik met het aangaan van deze functie heel wat werk op de hals haal. Daarom heb ik besloten om het niet helemaal in mijn eentje te doen en ondersteuning gevraagd en gekregen van Willem Gruijters die me met raad en daad ter zijde zal staan.


  Waarom heb ik mij beschikbaar gesteld als reispromotor? In mijn leven heb ik aardig wat reizen mogen maken en heb die ten dele ook zelf moeten organiseren. Zowel voor mijn werk als voor plezier gingen wij, Marianne en ik, regelmatig op avontuur uit. Meestal alleen met een rugzak op en een vliegticket naar een ver vreemd land en dan zagen we wel waar we terecht kwamen.


  Dat waren de mooiste vakanties waar we met veel plezier aan terug denken. Nu realiseer ik me terdege dat we dit niet kunnen doen als we een reis voor de club organiseren. Daar zal beslist meer geregeld moeten worden en dat zal dan ook gebeuren. Alhoewel we het idee hebben dat er met mij als nieuwe reispromotor ook best een wind uit een iets andere hoek kan gaan waaien. 


  Reizen kan op vele manieren, met de bus, het vliegtuig, de boot, de auto, te voet, in een boek, in de keuken, door de tijd en ga zo maar door. Wellicht is deze gedachte wel eens het onderzoeken waard. Maar altijd met het uitgangspunt onszelf te vermaken en er ook nog iets van op te steken. Spanje is een divers land met zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Ook andere oorden zullen aan bod komen. Wat zijn we van plan? Allereerst is de tijd van aanstelling en publicatie aan de krappe kant om dit clubseizoen nog iets van betekenis te organiseren. 

  We gaan er niettemin onze schouders onder zetten. We trachten nog minimaal twee reis-evenementen te organiseren dit seizoen.


  De eerste die we willen gaan organiseren is een reis naar El Caminito del Rey ("Het Koningspad") is een wandelpad dat loopt van Álora in Málaga (Spanje) naar Campillos door de El Chorro-kloof , vernoemd naar de koning die deze wandeling heropend heeft.


  Deze bestond al maar is verschillende jaren gesloten geweest omdat de paden ernstig vervallen waren en te gevaarlijk om te belopen. Met zijn 7 kilometer is het een te belopen traject voor de meeste van ons. Zoek hem maar eens op internet.

  De Camino del Rey ligt in de provincie Malaga dus een logisch gevolg is dat we ook een bezoek gaan brengen aan de gelijknamige stad.


  Deze reis gaat naar verwachting 4 dagen in beslag nemen en 3 overnachtingen. en is gepland begin maart 2016. Meer details van deze reis kunt u lezen verderop in deze info en op de website van de club. Ook zullen we verschillende dagtochten plannen om gewoon lekker een dag te gaan winkelen of een stad of streek in de buurt nader te gaan verkennen. We huren een bus en zijn er weg mee om zo te zeggen. Maar als een van jullie een idee heeft over een leuke, mooie of interessante bestemming willen we dat graag weten. Wie weet kunnen we daar dan eens heen. 


  Beste mensen hou dus de info, het info bord in het clubgebouw en de website van de club in de gaten We willen jullie daarmee zo spoedig mogelijk informeren over de komende reis(jes ) die we willen gaan organiseren. Ik hoop als reispromotor dat we in 2016 weer een vruchtbaar reisjaar kunnen aanbieden om er eens weg mee te zijn zoals men in Vlaanderen placht te zeggen.


  Jullie reispromotor:

  Martin Florusse en Willem Gruijters                                           Top

  Martin Florusse en Willem Gruijters
  reispromotor
 • Waterloo

  Nou dat was me ook wat op de markt in Calpe. Rij ik daar genoeglijk rond met vrouw en hond om me heen, duik ik ineens met scoot-mobiel en al een kraam in. Gelukkig stond daar geen glaswerk of kristal in. Tinnen soldaatjes trokken mijn aandacht. Die wilde ik nader bekijken en lag er dus even later met mijn neus middenin. Nou moet gezegd dat de tafel waarop een en ander stond uitgestald allesbe-halve nieuw was. Wel oud. De poot die ik er onderuit reed bleek reeds eerder afgebro-ken. Gelukkig bleef de tafel op mijn stuur hangen, zodat niet alles op straat duvelde.


  De standhouder was een vriendelijke kerel. Toen ik hem mijn verontschuldigingen aanbood wilde hij daarvan niet weten en zei dat zulks een ieder kon overkomen. Ik zei hem dat ik de op de grond gevallen cassettebandjes wilde kopen opdat hij geen schade zou hebben. Hij weigerde. raapte ze op en legde ze terug op de tafel.

  Een dame, van een kraam verderop was ook toegesneld en zei mij langzaam achteruit te rijden. Ik zei nog : staat er niemand achter mij en reed achteruit , over haar tenen. Ze gaf een kreet en ik stopte, precies op haar eksteroog. Ik troostte haar zeggende dat er prima orthopeden in Spanje werkzaam zijn.


  Enfin ook dat viel mee en keerden we terug naar mijn belangstelling voor de tinnen soldaatjes. Deze waren in prima conditie, mooi van kleur en vorm. Het was vroeger een verzamelobject en werden er hele veldslagen mee weerge-geven, maar heden ten dage is er geen belangstelling meer voor.


  In 2015 werd de slag bij Waterloo herdacht. De slag zelfs opnieuw nagespeeld. Gelukkig slechts gespeeld. Dat is een heel spektakel. Ik vroeg de koopman om een soldaat en dat bleek een Franse generaal. Met zijn slimme dwarse steek op het hoofd. Ik vroeg om een ander en dat bleek een luitenant kolonel van het Nederlands-Belgische regiment te zijn.


  Die kocht ik voor € 10,00.

  Ik ga hem als standbeeld neerzetten op mijn modelspoorbaan.

  Ook een hobby die onder druk staat, maar wel zal overleven. Overleven niet alleen door de prachtige modelgetrouw-heid die bereikt wordt maar ook door de digitale toepassingen die inmiddels mogelijk zijn. Zelfs de computer en het tablet kunnen voor de besturing worden ingezet. Ik zeg het hier nog maar eens opdat de grootouders onder u aan hun kleinkinderen met een gerust hart een treintje kunnen schenken.


  Ga wel naar een gespecialiseerde winkel. Bijv. Harlaar in Badhoevedorp, Kuijper in Utrecht, Huider in Heerhugowaard enz. of naar de driemaandelijkse ruil- koopbeurs in Houten (bij Utrecht) U weet niet wat u ziet. Rijdende miniatuurtreinen, dito auto´s en een aankleding van de banen. Dat zijn soms ware kunstwerken, schilderijen gelijk.


  Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden : Ga eens kijken in Rotterdam naar de modelbaan van Miniworld aan het Weena. Of in Hamburg naar Miwula. Deze banen zijn zo groot dat ze wel met computers bestuurd moeten worden. Op de Duitse zender WDR zijn regelmatig uitzendingen te zien van Eisenbahn Romantik.

  Bekijk ze op youtube.


  Maar hoe kwam het nou dat ik die stand inreed. Die vraag hield me steeds

  bezig. Gisteren kwam ik er achter. Ik heb namelijk een nieuwe scootmobiel.

  Iets groter. Iets sterker. Iets andere bediening. Iets ander stuur. Iets

  andere pedalen. En wat gebeurde ? Als ik met mijn rechterduim gas geef of terugneem, dan gaat de linker handel mee. Heb ik nu mijn linkerhand iets te dicht bij dan blijft de handel daarop hangen en mindert de snelheid niet. ´t Is maar dat

  u het weet en niet te dicht bij mij in de buurt komt !

  Maak van 2016 een goed jaar. Ik wens u liefde en geluk toe.

                                                                                                                      Top

  Jos van Twijver
  clublid

Adresgegevens:
Edificio Mare Nostrum 1
Calle Xaloc 14,
03710 Calpe, Spanje.

Postbus:
Apartado de Correos 379
03710 Calpe, Alicante
Spanje


Link: Gemeente Calpe
Belangrijke telefoonnummers:

Bankrekening: Banca March

IBAN: ES27 0061 0313 6700 0742 0115

BICode: BMARES2M t.n.v. Asociación Neerlandófona Club Peñon de Ifach Calpe.


Telefoon: clubhuis: 965 833 983

NIF: G53067633klik hier

Secretaris

Friso van Zwieten
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Bestuur
telefoon: 965 837 509

Gastvrouw

Yoke Bleys
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Info
telefoon 642 582 698

Promotor

Hans Wessels
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Promotor
telefoon: 618 883 997

Redactie

Michel Dehouck
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Redactie
telefoon: 965 834 613

Website

Robert Vroegop
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Website
telefoon: 622 798 166