easy responsive web page generator software download

Ingezonden stukken maart 2016

Ja, het is bijna zover, we gaan met ongeveer 34 personen naar dat mooie witte dorpje aan de mid-dellandse zee, dd. 8 April tot 12 April. Ieder gaat met eigen vervoer, en op eigen gelegenheid maar ook op eigen risico daar naar toe, en om 14.00 uur kunt U dan al het Almuerzo gebruiken en hier-na, eventueel het dorpje gaan bekijken wat tegen de berg aangeplakt is, het mooie dorpje Mojacar.

Het adres van ons hotel is Marina Playa, Avda.del Mar 3, 04638 Mojacar, en geef aan het thuis-front dit telefoonnummer door voor als er iets voor zou mogen voorvallen bij het huisfront: 0034 950548500.

Aan de balie kunt U bij binnenkomst betalen, en vergeet dan niet te melden dat U van GRUPO BEIJE bent, dit vind U ook terug op tafel in de eetzaal. De kosten zijn voor de één persoon kamer 206 euro, en voor eentwee persoons kamer 272 euro.

We kaarten iedere dag om ong. 16.30 uur, en zij die zich daarvoor hebben opgegeven dienen op tijd aanwezig te zijn. Het programma ziet er als volgt uit, op zaterdagmorgen gaan we wandelen langs de zee naar het plaatsje Garrucha, waar we onze vaste aanleg plekjes weer kunnen opzoe-ken, en onze voorraad schoenen kunnen aanvullen.

Op zondag kan iedereen zelf zijn plan trekken na het desayuno, en als we terug komen, kunnen we direct weer gaan eten om 14.00 uur. Dan gaan we zondagmiddag om 15.15 uur ons spelletje spelen, en daarvoor heeft iedereen 3 prijsjes mee genomen in de prijsklasse van 2 a 3 euro per prijsje, wat op de tafel een prachtig gezicht geeft, en voor de daar nog aanwezige kleine Spaanse kinderen een verleidelijke aanblik, dit spel gebeurd onder leiding van Henk Beije.

Maandag is de dag van Bart Boumans, dan gaat hij na het ontbijt ons uitnodigen om mee te gaan Jeu de Boelen op een speciaal aangelegd veld aan de zee, waar je nog alleen de engelen mist om je in de hemel te wanen als de zon schijnt, maar wel twee ballen per persoon meenemen hier-voor.

Hierna is de prijsuitreiking, en dan drinken we gelijk de restjes op aan drank die we meegenomen hebben, en met een hapje erbij is het snel een feest, zeker als Bart, en Lucas voluit gaan zingen.

Na het klaverjassen op maandag, zal de prijsuitreiking zijn van de hoofd prijs en de geschonken beker door Charl Hilgers en Richard Terbeek, voor de hoogst geëindigde van de club "Los Holan deses " is de beker, en nog vele andere prijzen zullen hierna worden uitgereikt.

Het klaverjassen zal onder leiding van Trudy en Aart van Zuijlen zich afspelen, en met de reken hulp van Bart Boumans kan het niet fout gaan. Dan is het feest bijna voorbij, en hebben we alleen nog ons galgen ontbijt de volgende dag, en wij als organisatie hopen dan, dat de mensen voldaan en tevreden huiswaarts keren, en weer genoten hebben van deze reis.

Nog even iets persoonlijks, U koopt Uw eigen consumptie, en als U een rondje wilt geven is dat vrij natuurlijk, maar niet verplicht. Vrijheid, blijheid.

Vergeet niet uw paspoort of ID kaart mee te nemen.

Sinds een paar weken is er meer en meer activiteit in de hobbyclub. Er werd altijd al geschilderd en dat gaat natuurlijk gewoon door, maar nu is er ook een groepje dames actief met andere zaken, zoals het maken van kettingen ( kralen), kaarten worden gemaakt voor jarigen en zieken onder ons, boekenleggers om kado te geven, met clipjes van blikjes en katoen en wol worden prachtige tasjes gemaakt. 

We leren allerlei technieken van elkaar. We hebben experts op allerlei gebied. We kunnen kussentjes of dekentjes maken van lapjes, U kunt er komen breien en haken, voor Uzelf of voor het kindertehuis, bv. kleertjes, kousjes of speeltjes/beestjes voor de kinderen.

We kunnen doosjes gaan beschilderen met een speci-ale techniek, om dingen in op te bergen. Van wc rolletjes gaan we bijvoorbeeld ¨ja echt¨ kerstboompjes maken (alvast voor de Kerst). We hebben kurken, flesdoppen, stukjes hout om te beschilderen, mooie platte stenen om een domino spel van te maken. Die zoeken we op de stranden. Veel zaken kunnen we gebruiken, zo ook mooie stukjes hout om bv uiltjes te maken. Wij hebben een mooi boek gekregen om ideeën op te doen en waarin haak- en brei uitleg wordt gegeven. 

Lees verder --->>

We zoeken naar meer materialen waar we iets mee kunnen doen, maar wat tegelijkertijd bruikbaar is voor de kinderen van het kindertehuis in Calpe en Altea.

We zoeken ook naar mensen met goede ideeën, die ons kunnen en willen helpen met het maken van allerlei gebruiksvoorwerpen. We willen U allen vragen om kurken en/of wc-rolletjes te sparen, om mooie lapjes stof, om wol en katoen als U dat misschien nog hebt liggen en waar U niets meer mee doet. Breipennen of haaknaalden..

Als er meer gemaakt wordt dan geschonken kan worden aan het huis, zouden we die spulletjes in de club kunnen verkopen voor kleine prijsjes, om eventueel op deze manier nieuwe materialen te kunnen kopen voor de hobbyclub. Bent U ook handig, hebt U goede ideeën die U ons zou willen leren of wilt U gewoon voor de gezelligheid af en toe meedoen? 
We zien U heel graag komen. De hobbyochtend begint om 10.00 op maandag-morgen en het duurt tot 13.00 uur. Tot maandag dan maar?

Aanspreekpunt voor het handwerken, zijn de dames: To den Brave en
Simone Verhofstadt Deze beide dames ziet U op de achtergrond van
de foto.

Koffietijd

door Jos van Twuijver

´t Is koud. De avond is gevallen. Het sneeuwt. Buiten hult zich alles langzaam in een witte deken. Ik doe de gordijnen dicht. Dat helpt altijd om de koude buiten te houden. Onze kachel heeft moeite de kamer op temperatuur te krijgen. De kachel, zo´n ouderwetse buiskachel, ge-naamd Salamander, doet het aan de kook zijnde water in de water-ketel zacht ruizen en zingen. Eigenlijk een prachtige methode om warm water bij de hand te hebben. Soms hadden die kachels nog horizontale pijpen naar de schoorsteen lopen, waarop, op wegneem-bare ringen, weer pannen pasten waarin gekookt kon worden. Duur-zaam heet dat tegenwoordig.

We hebben lekker gegeten. Zuurkool met spek en worst. Het is nu wachten op de koffie Thea zit naast haar hond op haar gemak op de bank. Zij heeft een breiwerk onder handen. Het zachte tikken van de breinaalden klinkt, samen met het tikken van de klok op de schoor-steen, daarnaast twee brandende kaarsen, reuze gezellig.

Zelf houd ik mij onledig met het inramen van foto-dia’s. De projector staat op tafel en een klein schermpje er tegenover. Zou best een film-apparaat willen hebben, maar een complete uitrusting met plakappa-raat, projector, diverse lenzen, geluid dat kost nogal wat. Houden ons maar bij dia’s. Een dia avondje is best leuk om te organiseren zo eens per jaar. Kunnen de buren, je broer en zus, de kinderen nog eens zien hoe ze er uitzagen. Maar ja toch wel wat saai. Want even later zit je bij de buurman naar dezelfde soort dia’s te kijken die hij gemaakt heeft. Van zijn kinderen, je hond, je tuin, jouw vrouw, JOUW VROUW…….., het dorp, zijn vakantie aan zee.. Kortom van hetzelfde beschermde kringetje waar jij woont.

Hé lieverd, klinkt het plotseling. Zit je te dromen? Hoe is het met de koffie? Ik schrik wakker en wat staat daar ? Een hoogst moderne digi-tale t.v. Nou die kan aan mijn hoog gespannen verwachtingen voldoen. Maar wat zien ik ? Steeds weer dezelfde koppen.
Eigenlijk niets nieuws onder de zon. Want ook in die studio´s weten ze elkaar steeds weer te vinden. Pauw die Umberto interviewt, Eva die Paul de Leeuw ondervraagt. Die snuiter kan geen zin zeggen zonder grove taal te gebruiken. 

Lees verder --->

Hertsenberg die een of andere vermeende oplichter het vuur aan de schenen legt. Zij zal volgende week wel bij Jinek zitten.
Oh jee, daar is Peter de Vries alweer uitgenodigd tegen een door hem in rekening te stellen fee. Studio Sport bestaat het om die oude kerels als Mulder en Derksen te laten vertellen wat die in dat programma on-zichtbaar blijvende leuke jonge sporters hadden moeten doen in plaats van wat ze deden.

Oh, en daar gaat Chantal Jansen slapen, na-dat Nieuwsuur nog eens uitgebreid is gaan vertellen wat op het nieuws al te zien was. ´t Is net een reünie. Reünie van Geer en Goor ? Er komt een film. Maar die film hebben ze een half jaar geleden toch ook al vertoond ?
Hé Umberto heeft Witteman gevraagd terwijl de boer verrukt naar zijn gevonden vrouw kijkt.. Ah daar is André -slik- van Duin weer eens. Heeft juist Joooop van den Ende gesproken. Van dat vrolijke smoel van vroeger is alleen nog een scheef bekkie te zien. Komt door de naaperij.

Ja meid, het is hoog tijd voor koffie. Dat brengt tenminste enige ont-spanning. Of ze weer net zo lekker is als gisteren? Waar ik wel bewon-dering voor heb is voor Floortje naar het einde van de wereld. Tempe-raturen van 40 graden boven zowel als beneden nul schuwt zij niet. Dat is wat anders dan die andere reislustige presentatoren. Die liefdes van vroeger, die onbekende ouders, klasgenoten, ontvoerders, laten ze nou allemaal in zonovergoten landen wonen tot genoegen van de presentatoren.

Neem nou Jaap. Het mooiste meisje van de klas wordt door Jaap gevonden in bijv. Kaapstad, New York, Sydney. Dat hij nooit een meis-sie vindt in Diemen of Breda. Nou ja zo ook Jaap nog eens wat van de wereld en krijgt nog toebetaald ook.. Nee die ultramoderne tv beeld-generator bakt er, met zelfs heel Holland, ook niets van. Heb jij dat zwaar gesubsidieerde Filharmonisch orkest van de NOP nog eens gehoord? Gelukkig mag twee keer per jaar Andre Rieu met zijn Straus orkest opdraven. Zo niet, dan gaan we maar weer gauw naar de club.
En, oh ja, mocht u ooit uw t.v. eens uit elkaar halen ? Wedden dat een of andere Mol daarin gangen heeft gegraven samen met Guus en Jeroen ? Koffie !!!!! Koffietijd.

Van 16 t/m 19 februari is onze bridgeclub op reis geweest met 20 leden om in La Manga del Mar Menor een gezellig drie dagen te bridgen.
Dit na aanleiding van een vraag aan Suzanne Crabbe-Meeus om weer eens zoals vroeger een reisje te organiseren omdat dat altijd zo gezellig was. 

Ja en een gezellig reisje is het geworden!.
Op de eerste dag waar iedereen voor twee uur verwacht werd konden wij meteen aanschui-ven aan de lunch in het 4 sterren hotel Las Gaviotas.

Na de lunch werd er meteen gebridged. Allen met de eigen of gelegenheidspartner. Na de uitslag werd er door de spelers onder genot van een drankje natuurlijk nagepraat wat men beter had kunnen bieden, uitspelen of uitko-men.

En ook daar waren de meningen over verdeeld.
Na de onvermijdelijke diner was het tijd om de
het lichaam wat los te maken op de dansvloer.

De woensdagmorgen was voor iedereen vrij om een wandeling een autoritje of niets te doen, wij hebben gebruik gemaakt om naar Cabo de Palos te wandelen een hele wande-ling ruim 9 km heen en weer maar het weer was mooi en het uitzicht op de vuurtoren eveneens.

Na de terug wandeling weer aan de dis en 's middags werd er gebridged met door het lot bepaalde partner dat was voor velen wel even wennen gezien de uitslag waar-in Sjef en Anita als eerste eindigden. Na de borrel en napraten over wat er goed en slecht ging moest er weer worden gegeten, wat eet je toch veel tijdens zulke dagen, en als afslui-ting van die dag weer dansen.

Donderdagmorgen vroeg zijn wij met vijf man en vrouw naar Cartagena gereden, wat een mooie stad vol oudheden, het theater, het kas-teel wat we hebben bezocht met als je daar boven op staat het uitzicht over de stad en de
oude arena. Een stad vol historie.

Ook op donderdagmiddag weer gebridged nu weer met je eigen partner. 's Avonds werd er door sommigen van ons goed gebruik ge-maakt van de dansvloer en bar. 

Als ik deze week mag beoordelen en resumeren, een geweldige week, waarin Anita met een gemiddelde van 64.06 als hoogste eindigde, Suzanne en Francios als organisa-toren een grote pluim verdienen.

Adresgegevens:
Edificio Mare Nostrum 1
Calle Xaloc 14,
03710 Calpe, Spanje.

Postbus:
Apartado de Correos 379
03710 Calpe, Alicante
Spanje


Link: Gemeente Calpe
Belangrijke telefoonnummers:

Bankrekening: Banca March

IBAN: ES27 0061 0313 6700 0742 0115

BICode: BMARES2M t.n.v. Asociación Neerlandófona Club Peñon de Ifach Calpe.


Telefoon: clubhuis: 965 833 983

NIF: G53067633klik hier

Secretaris

Friso van Zwieten
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Bestuur
telefoon: 965 837 509

Gastvrouw

Yoke Bleys
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Info
telefoon 642 582 698

Promotor

Hans Wessels
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Promotor
telefoon: 618 883 997

Redactie

Michel Dehouck
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Redactie
telefoon: 965 834 613

Website

Robert Vroegop
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Website
telefoon: 622 798 166