easy wysiwyg website maker

Reisagenda Clubseizoen 2016 - 2017

Martin Florusse en Willem Gruijters

Zondag en Maandag 2 en 3 -10 2016,
2 daagse reis Formentera.

Thema jaren 60 hippy periode.

We gaan in deze reis op zoek naar onze jeugd. ieder van ons heeft de hippy tijd meer of minder bewust meegemaakt. Of je er nou midden in stond en actief mee deed of langs de kant je stond te verbazen over wat deze beweging teweeg bracht, we zijn er bij geweest.

Omdat Formentera een soort hippy oord is geweest en eigenlijk nog wel een beetje is gaan we op zoek naar onze roots, of gewoon met z’n allen plezier maken.

Lees de bijgevoegde brochure en kijk of het iets voor je is. Wij zijn alvast de sfeer weze proeven en ons is het prima bevallen. We gaan er alles aan doen om dat over te brengen aan degene die deze reis wil meemaken.

Richtprijs; € 220,00 Boot, Hotel, Lichte lunch, Feest-diner, Volgende dag; ontbijt, warme lunch bromfiets (1 voor 2) of bus, Toeslag 1 pers kamer € 50,00

Maandag en Dinsdag 13 en 14 februari 2017, 2 daagse busreis Cartagena. De geschiedenis van een belangrijke havenstad over meer dan 2000 jaar. Cartagena is een van de belangrijkste havens van Spanje en is door een legeraanvoerder uit Cartago gesticht in de 3de eeuw voor Chr. Oorspronkelijk was het een Fenicische handelsneder-zetting en later door de Romeinen veroverd en kreeg de naam Cartago Nova en later het huidige Cartagena. Wie kent het mooie verhaal van Hannibal met zijn leger en Olifanten die vanuit Cartagena door Spanje, over de Pyreneeën en de Alpen naar Rome ten strijde trok.

Hannibal groeide op in legerkampen en merendeel in Cartago Nova het huidige Cartagena. Zijn vader Hamilcar Barcas die het Iberisch schiereiland gedeeltelijk had veroverd had daar een belangrijk legerkamp.

We gaan eens kijken of we daar nog sporen van terug kunnen vinden. Maar natuurlijk ook genieten van de oude stad zelf en de terrasjes en restaurantjes opluisteren met onze richtprijs € 175,00 bestaande uit; Bus, Hotel, 1e dag lunch en ligt diner, volgende dag ontbijt, lunch en snack-box in de bus. minimum deelname 35 personen. toeslag 1 pers. kamer € 35,00

Maandag 10 tot en met Vrijdag 14 april 2017 5 daagse reis Barcelona. Thema, op zoek naar Gaudí en Gùell. Barcelona bezoeken kan op veel manieren en ieder van ons zal er wel eens zijn geweest, maar wat Barcelona onderscheid van andere steden is de spraakmakende archi-tect en bouwer Gaudí.

We gaan zijn voetsporen verkennen en proberen erachter te komen waarom hij tot de extravagante bouwstijlen is gekomen. Natuurlijk bezoeken we zijn bouwwerken, lopen door de straatjes waar hij zijn voetsporen heeft nagelaten in de geveltjes en gebouwtjes die door hemzelf of door hem geïnspireerd zijn.

Gùell gaf als rijk industrieel Gaudí in 1900 opdracht voor de aanleg van een tuindorp. Er ontstond daarmee ook het park Gùell met een Casa museu Gaudì. We bezoeken o.a. het park Gùell met het kleine Gaudí museum en natuurlijk als klap op de vuurpijl de Sagrada Familia wat zijn voltooiing nadert na de eerste steen die gelegd is in 1882, een bouwperiode van bijna 140 jaar. Het park Gùell en alle andere werken van Gaudí staan sinds 1984 op de UNESCO.

Maar ook gaan we natuurlijk tijd inruimen om andere zaken van de stad te verkennen en lekker eten en drinken op de vele terrasjes en boulevards die de stad rijk is.

Richtprijs € 420,00 op basis van half pension (ontbijt en warme lunch). Verdere details volgen later. Stuur me even een mailtje als je mee wil en met hoeveel personen, waarna je dan rustig het formulier kunt invullen wat bij de brochure zit. Kan je het inscannen, mail het me dan. Lever het anders in op het clubgebouw. Stop de gevraagde documen-ten in een gesloten envelop bij het formulier, dit i.v.m. de privacy. Let op dat je de fiscale nummers op ID of paspoort onherkenbaar maakt. Je kan de envelop met documenten deponeren in de postbus van het clubgebouw of sturen aan Apertado de Correos 379, 03710 Calpe.

Voor de andere reizen is er een voorinschrijving, deze is nog niet definitief maar stelt je plaatsje alvast wel zeker. Voor mij als reispro-motor is het gemakkelijk te zien hoeveel mensen er mee gaan.

Stuur me een mailtje voor welke reis en met hoeveel personen je mee wil. Hoe meer zielen hoe meer vreugd en met meer word een reis altijd wel iets goedkoper. Minimaal aantal voor busreizen is 30 personen.
We hopen natuurlijk op grote belangstelling.

De prijzen van de reizen zijn nu nog maximum richtprijzen. deze kunnen variëren naar gelang de hoeveelheid deelnemers.

Jullie reispromotoren,
Martin Florusse en Willem Gruijters,
martin@florusse.com

Hippy Trail Formentera. Op zondag 2 oktober kan ieder die dat wil mee naar Formentera.

Formentera is de benjamin van de Balearen waartoe ook Ibiza, Majorca en Minorca behoren. Formentera is van deze het minst bekend omdat het geen luchthaven heeft, maar zeker het bezoeken waard is. Het eiland bestaat maar uit één gemeente en is het kleinste van de Balearen groep. Het ligt ongeveer 7 km verwijderd van Ibiza en is van daaruit en vanaf het vaste land van Spanje alleen per boot bereikbaar. Het eiland is 19 kilometer lang en heeft ruim tienduizend inwoners. Samen met Ibiza en een reeks onbewoonde eilanden vormt Formentera de groep Pitiusen, een soort sub-groep van de Balearen.

Het hoogste punt is de steile rotskust van La Mola (192 meter) waar in 1978 een gedenksteen werd opgericht voor Jules Verne die het eiland beschreef in één van zijn boeken. De gemeente Formentera bestaat uit het gelijknamige eiland en een aantal onbewoonde eilanden waarvan Espalmador (240 ha) en Espardell (60 ha) de belangrijkste zijn. De hoofdplaats is Sant

Francesc de Formentera (Spaans: Sant Francesc de Formentera). Formentera was 4000 voor Chr. al bewoond. De Romeinen noemden het eiland Fruimentera. Omdat de bodem vruchtbaar was en er veel zoet water werd gevonden, gebruikten ze het als graanschuur. Toen de bronnen uitgeput raakten ging ook de landbouw achteruit. Als gevolg van aanvallen door piraten werd het eiland in de 16e eeuw verlaten. Tweehonderd jaar later werd het vanuit Ibiza weer bevolkt. In de 60er jaren werd het eiland in bezit genomen door de hippies evenals Ibiza ,0 die sporen zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar. Het eiland is alleen per boot bereikbaar en is daardoor rustiger dan de andere Balearen. De overtocht vanuit Denia duurt van 2.5 uur. Het eiland is omzoomt met mooie zand-stranden en steile klippen die uitnodigen voor een mooie wandeling of om er lekker op te gaan liggen zonnen.

Wanneer en hoe gaan we;
We gaan 2 dagen naar Formentera en wel op 2 en 3 oktober 2016. We vertrekken met de fast ferry van 9:00 uur vanuit Denia naar Formentera. Wel om 8 uur aanwezig zijn op de veerhaven hoor, met eigen vervoer naar de veerhaven. Dan komen we rond 11:30 aan op Formentera. De volgende dag vertrekken we weer met de boot van 21:00 uur naar Denia.

Wat gaan we doen;
• We huren een bromfiets, er is een mooie route uitgezet en je tuft alleen of met je liefje achterop over het eiland iets wat de hippy’s van in de jaren 60 graag deden.
• Er zijn diverse mooie wandelingen te maken over het strand en door de laagvlaktes langs de zoutpannen van het eiland.
• Je gaat lekker op een terrasje hangen, gaat naar het strand of wat je ook maar wil kortom shill out man!
• Je bezoekt de hippy markt of de vele hippe winkeltjes in de diverse op het eiland gelegen plaatsjes.
• Je crost wat rond op je brommer en zet de boel eens goed op stelten.
• We bouwen een feestje op het strand met jaren 60 en 70 muziek uit de flower power tijd.

Een impressie van de hippiemarkt die om 18:00 uur begint.
Het precieze programma krijg je later van me maar ik kan je wel vertellen dat het eiland gezellig en klein is, maar genoeg te doen en te bekijken om de twee dagen vol te maken.

Wat kost het en wat krijg je er voor;
Arrangementen, prijs per persoon; is nog een richtprijs omdat dit afhankelijk is van de deelname en de kortingen die ik kan bedingen bij meerdere personen.

A. Boot, Bromfiets, Hotel overnachting en eten (Lunch en diner op de eerste dag en ontbijt en eenwarme lunch op de tweede dag) en een brommer of kleine motor € 220,00, bij 2 personen op een brommer is voor een persoon € 20,00 korting. Je hebt dan natuurlijk maar een bromfiets nodig. Mensen die alleen op de brommer zitten mogen € 5,00 in mindering brengen omdat ze geen 2e helm nodig hebben.

B. Zoals bij a maar dan zonder bromfiets € 210,00 je word met de bus rondgereden naar de diverse bezienswaardigheden.

O ja, Willem en ik met onze chick’s hebben het uitgeprobeerd. We voelden ons direct 40 jaar jonger.

Jullie reispromotoren,
Martin Florusse en Willem Gruijters,
martin@florusse.com

Wat zeggen de promotoren u in mei 2016?

 • Klaverjassen

  Super gezellige paas drive gehad op de club !

  Inclusief lunch Soep gemaakt door Hans Salades gemaakt door Cees en Jannie.

  Dirk had voor iedereen een prijs geregeld ,dus de dag kon niet meer stuk !!

  Tijdens het kaarten op 5 april verrasten Theo en Riekie ons met diverse culinaire hapjes fantastisch lekker . Op 10 mei is de laatste klaverjas avond van dit seizoen . In mei komt de laatste Info uit dus even geen nieuws meer !

  In september worden jullie weer op de hoogte gehouden van het wel en wee van onze klaverjas club !!

  We starten in het nieuwe seizoen op 4 oktober :

  Hierbij nog de laatste uitslagen                                   verder

  Dirk Offenberg
  Promotor klaverjassen
 • Uitslagen

  29-03- 2016

  1. Dinie Beije 5497

  2. Cor Blom 5331

  3. Theo Robbers 5307

  4. Willy Offenberg 5281

  5. Ike Sternfeld 5175


  05-04-2016

  1. Henk Beije 5782

  2. Dirk Offenberg 5268

  3. Sjef Frissen 5229

  4. Ria Frissen 5211

  5. Klaas van Vrouwerf
  Dirk Offenberg
  Promotor Klaverjassen
 • Zomerprogramma

  Ook dit jaar verzorgen Gerrie en Ik weer het zomerprogramma.

  U vindt een overzicht van de geplande activiteiten elders in de INFO. Het pro-gramma voor mei staat als normaal programma vermeld met Soos en Happy Fridays enz.

  Vanaf juni beginnen we met de zomer-inlopen, op de 1e vrijdag van de maand, tijdens deze zomerinlopen bespreken we gezamenlijk weer extra activiteiten.

  In juni en juli zullen we weer proberen een bus dagtocht in te plannen. We heb-ben al een paar ideetjes.

  Inmiddels ben ik druk met een wandeling door Calp en ploeg mij door de geschie-denis van Calp, de Baños de la Reina en La Pobla D'Ifac al eerder heb ik hieraan gewerkt. Ons advies bezoek de zomer-inlopen.

  Ger Walman
  Zopmerpromotor
Winnaars paastournooi klaverjassen 2016

Bowling

Vakantie Spaanse les

Het is vakantie voor alle klassen Spaans. In totaal hebben we 24 lessen van 2 uur gehad (met pauze) We hebben de basis gelegd in de A 1 klas en in het volgende jaar gaan we verder. In klas A 1 hebben we altijd een wedstrijd. De opdracht is dan: Wie vindt de meeste bedrijven en winkels met als uitgang ía op etalages, zonneschermen, auto's, gidsen enz. b. v. heladería, panadería enz. Men moet dan ook weten wat ze er verkopen. Door dit zoeken en kijken overal, leren we en bou-wen we aan onze woordenschat. Dit jaar is dat geworden Olivia Brouns (zie foto hier onder) Met maar liefst 200 namen van winkels en bedrijven is zij de winnaar geworden en zij verdiende daarmee de gouden penning met als beloning een kookboekje in het Spaans.
Van harte Gefeliciteerd!

Begonnen we in klas A 1 met 40 leerlingen, zelfs in de laatste les waren we nog met velen. Heb je steeds alle lessen gevolgd en gemaakt, dan stroom je door naar de volgende klassen, de A 2 of B 1 klas. Daarvoor moet wel eerst de test gemaakt worden die in het boek voorkomt na iedere 5 hoofdstukken. A 1 werkt t/m 5, A 2 gaat t/m 10, B 1 t/m 16 en B2 werkt het boek door tot het einde. Wij, Eric en Irene, proberen in 4 seizoenen het hele boek door te werken, maar in de prak-tijk blijkt dat we meerdere jaren nodig hebben vanwege het duiventileffect dat heerst. Het is een komen en gaan in onze klassen en daardoor worden er veel lessen gemist. Het is dus heel nor-maal om iedere klas 2 of zelfs 3x te doen. Belangrijk is dat we ons leren behelpen in Spanje. Het gaat ons niet om de resul-taten. Veel belangrijker zijn het plezier, het enthousiasme en de wil om het Spaans te leren en te durven gebruiken.Kom je alleen voor de gezelligheid en heb je geen zin om huiswerk te maken? Nou dat mag hoor. Wij controleren dat niet en het is een eigen keus. Wil je wel werken en vooruit komen. Dan stroom je door naar de hogere niveaus waar alles wat serieuzer wordt en waar meer van je ver-wacht wordt. Voor elk wat wils dus. We beginnen weer in het nieuwe clubjaar dat in Oktober begint! Zorg dat je erbij komt, want vol is vol! 

Los profesores Irene en Eric

Zomerstop Darten,

Het darten zit er voor dit seizoen weer op. We zijn begonnen aan de zomerstop.

Op woensdag 28 september 2016 gaan we weer beginnen met het nieuwe seizoen. 

Er kan nog worden aangemeld voor het nieuwe seizoen. Op het prikbord in het clubgebouw hangt een lijst waarop u zich kunt inschrijven. We zien u graag komen. Heeft u geen ervaring met darten maar het lijkt u wel leuk om een pijl te werpen, schroom u niet en meldt u aan. wij gaan als eerste voor een gezellige avond en pas daarna voor de winst.

Op onze laatste avond waren we met 5 personen en ik kan u vertellen we hebben het reuze naar onze zin gehad. Svetlana heeft als altijd voor de koffie en de drankjes gezorgd en ook nog eens een gewe-ldige avond darten laten zien. We hebben drie potjes van 201 gespeeld en twee potjes 301. Maar zo- als altijd het is toch moeilijker dan je denkt om uit te gooien. Robert stond lange tijd voor om slechts 18 punten uit te gooien maar werd toch ingehaald door Andries.

Al met al het was weer een heerlijke avond genieten. Natuurlijk gaat het om het winnen, Andries is hierin heel fanatiek en heeft ook 3 keer de eerste plaats weten te behalen. Desiré volgde als goede tweede en Yvonne en Svetlana eindigde als derde. Helaas heb ik zelf maar één keer mezelf als derde kunnen plaatsen, maar dat wordt het volgende seizoen vast wel beter.

Wij wensen iedereen een hele fijne zomer toe en we hopen u te verwelkomen in het volgende club-jaar. Een vriendelijke groet van alle darters.

Robert Vroegop, promotor darten. voor vragen en info kunt u mij bellen. 622 798 166.

Nog geen 3 maanden geleden is de hobbyclub nieuw leven inge-blazen en het resultaat mag er zijn. 14 personen komen al wekelijks bij elkaar om te knutselen, te handwerken en natuurlijk om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Ieder heeft zo z'n eigen talenten. De één kan mooi breien en/of haken, kralen rijgen, schilderen, de ander maakt popjes, weer een ander schildert op stenen of maakt er een dominospel van. Van waxine-licht houdertjes worden bloemen gemaakt, lipjes van blikjes veranderen in tasjes, wc rolletjes worden tot kerstboompjes omgetoverd, we teke-nen sterren, we verven, knippen, plakken en vouwen. Het is teveel om op te noemen.

Alle ideeën worden opgenomen in de agenda en ingepland, zodat er iedere maand iets anders te doen is. Iedereen die wil kan aan een workshop meedoen. Dat wordt bekend gemaakt via het medede-lingenbord of in de Info van de maand. Je kunt ook éénmalig meedoen. Altijd vrijheid, blijheid!


Je kunt er voor je zelf werken of iets maken voor een goed doel. Zelf gebreide popjes en dekentjes zijn al naar een baby opvanghuis in Uganda verzonden. Andere popjes en spelletjes vonden hun weg naar het kinder-tehuis in Altea (Emaüs) Daar kunnen ze echt alles gebruiken. Kinder-kleding, IN GOEDE STAAT, tot 6 jaar in Altea en in Calpe tot 18 jaar. De wethouder, Carol Saunders, is de tussenper-soon en zij brengt persoon-lijk boeken, puzzels, spelletjes, kleertjes en speeltjes daar naar toe. In de maanden november en december staat alles in het teken van Kerstver-sieringen maken.

Het mooie van de hobbyclub is dat het ook in de zomermaanden door gaat zolang er belangstelling voor is. To en/of Simone stellen het wel op prijs als ze even van te voren horen wie er komt. Dat het gezellig is, ziet U wel op de foto. Dan spreken we af om even op een terras aan zee gezamenlijk een kopje koffie te drinken, omdat er altijd mensen zijn die voor even afscheid nemen. Komt U ook eens kijken in het nieuwe seizoen? Wip eens langs en doe mee.
Van harte welkom namens To en Simone p/o Irene van Zwieten.

Adresgegevens:
Edificio Mare Nostrum 1
Calle Xaloc 14,
03710 Calpe, Spanje.

Postbus:
Apartado de Correos 379
03710 Calpe, Alicante
Spanje


Link: Gemeente Calpe
Belangrijke telefoonnummers:

Bankrekening: Banca March

IBAN: ES27 0061 0313 6700 0742 0115

BICode: BMARES2M t.n.v. Asociación Neerlandófona Club Peñon de Ifach Calpe.


Telefoon: clubhuis: 965 833 983

NIF: G53067633klik hier

Secretaris

Friso van Zwieten
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Bestuur
telefoon: 965 837 509.

Gastvrouw

Yoke Bleys
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Info
telefoon 642 582 698

Promotor

Hans Wessels
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Promotor
telefoon: 618 883 997

Redactie

Michel Dehouck
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Redactie
telefoon: 965 834 613

Website

Robert Vroegop
email: ntccalpe@gmail.com
onderwerp: Website
telefoon: 622 798 166